حسن وراق حسن
| موضوع: بمناسبة اعياد الميلاد وراس السن والاستقلال هدية حصرية لسيدات وآنسات الحصاحيصا دوت كوم ( يا ناس بدرينو وود عيسي تموتوا مغس) توجد ترجمة الجمعة 23 ديسمبر 2011 - 6:56 | |
| [img] [/img] Square Doughnuts As a kid growing up, my grandmother used to make us homemade doughnuts. Every night on Hanukkah she used to visit one of her children and bring loads of doughnuts with her. My requirements for a good doughnut are two things: 1. It needs to taste good an hour after it's fried. 2. And it needs to be easy so I don't need to pull out my mixer. As a bonus, by cutting it into squares you aren't left with any scraps! Ingredients Time: 3 hours (including rising) 4 cup flour 1/4 cup sugar 2 1/4 teaspoon dry yeast (1 packet) 2 eggs 1 1/4 cup warm water 1 pinch salt 2 ounces margarine (1/2 stick room temperature)
Preparation In a large bowl, place the flour, sugar, yeast, eggs and warm water. Mix with a wooden spoon. Add the salt and incorporate it into the dough. Cut the margarine into small pieces and add them to the bowl. Knead the dough by hand. (You may need a drop of flour, but use the least amount you can, a sticky dough yields a fluffier doughnut.) Knead for a minimum of 5 minutes. Cover the dough and let it rise 2 hours in a warm, draft-free spot. Sprinkle flour over the rolling surface, place the dough on top, and then sprinkle flour over the dough. Roll the dough out in the shape of a rectangle ½ inch thick. (At this point you may add as much flour as you need to ensure that the dough won’t stick to the rolling surface.) With a knife or a pizza cutter, cut squares about 2½ x 2½ inches. Separate the squares, sprinkle with flour if necessary, and let rise, covered, for 45 minutes. When there are 10 minutes left for the dough to rise, heat oil for a full 10 minutes. With your thumb, punch a hole right through the center of the doughnut and drop into hot oil. Fry 3 or 4 at a time so as not to overcrowd the pot and end up lowering the temperature of the oil.
في صفحة dining & wine الشهيرة في صحيفة نيويورك تايمز تتفرد دائما بآخر ما يدور في عالم الاكل والشرب وخدمات المطاعم وثقافة الاكل وبمناسبة اعياد الميلاد وراس السنة افردت في عددها الاخير طائفة من وصفات الاطعمة والحلويات والخبائز اخترت لكم اسهلها وهي نوع من انواع الكعكات المحمرة بالزيت تعرف باسم (الدوناط) وهي اشبه بالليقمات تحمر بالزيت ويفضل تذوقها بعد ساعة من خروجها من الزيت ويمكن تبريدها ايضا عادة الدوناط تكون دائرية الشكل لكن هذه الدوناط مربعة . المكونات : تحتاج من الزمن الي 3 ساعات بما فيها تخمر وقيام العجينة 4 أكواب من الدقيق ربع كوب من السكر ملعقتين وربع (ملعقة الشاي الصغيرة وليس طعام) خميرة بيضتين كباية وربع ماء دافي ذرات من الملح صباعين او وقيتين من زبدة المارجرين في درجة حرارة الغرفة الطريقة: في اناء غويط ( كورية ) توضع المواد الجافة ( الدقيق والسكر والخميرة والملح تخلط جيدا تم تقطع المارجرين قطع صغيرة وتدعك بالخليط في الكورية تم يضاف البيض ويخلط مع الخليط بملعقة خشبية ويبدا في اضافة الماء الدافي حتي تتجانس العجينة استعمل الايدي لعجن العجينة وقد تحتاج لقليل من الدقيق حتي لا يلتصق العجين بالايدي لا تكثر من الدقيق يستمر العجن لخمسة دقائق ويغطي ويوضع في مكان دافي قرابة ساعتين ليخمر ويتضاعف حجمه . في سطح خشبي او علي تربيزة المطبخ او صينية ينثر قليل من الدقيق تم توضع العجينة حتي لا تلتصق بالسطح ويضاف الدقيق كلما كان ضروريا ثم تفرد العجينة بواسطة النشابة (الدرداقة ) او الرولر الخشبية التي تمسح بالدقيق .. تفرد العجينة برفق بسمك نصف بوصة في شكل مستطيل وبواسطة السكين او قطاعة البيتزا يتم تقطيع المستطيل الي مربعات بابعاد اثنين ونصف بوصة في اثنين ونصف يتم فصلها من بعضها وتترك في مسافة من بعضها حتي لا تلتصق عندما تتمدد يتم تغطيتها لقرابة 45 دقيقة ليزداد حجمها . قبل عشرة دقائق من تخمر قطع الدوناط يسخن زيت التحمير لعشرة دقائق وتؤخذ مربعات الدوناط وبواسطة الابهام يضغط علي منتصف مربع الدوناط لعمل فجوة ( خرم ) في المنتصف ثم ترمي في زيت التحمير حيث يقلب كل وجه 3 او 4 مرات وتخرج في ورق ماص للزيت مع مراعاة عدم ملي طاسة التحمير بقطع الدوناط مثل ما نفعل في حالة الليقيمات والطعمية وبعدما تبرد يمكن رشها بالسكر المسحون وتقدم بعد ان تبرد تماما . بالهناء
| |
|
ودعيسي
| موضوع: رد: بمناسبة اعياد الميلاد وراس السن والاستقلال هدية حصرية لسيدات وآنسات الحصاحيصا دوت كوم ( يا ناس بدرينو وود عيسي تموتوا مغس) توجد ترجمة الجمعة 23 ديسمبر 2011 - 8:17 | |
| هسه يارواق الذيطة والانجليذي والعربي والالوان دي كللللها داير تعمل رغوفه!!!!! ياخي دي زماااان شبعنا فيها واحلي من حقتك دي جربتا رغوفه مخذنه في الشنطة من حصة الفطور لحدي نهاية اليوم الدراسي؟؟؟ نص عمك ضايع | |
|
رحمهG.T
| موضوع: رد: بمناسبة اعياد الميلاد وراس السن والاستقلال هدية حصرية لسيدات وآنسات الحصاحيصا دوت كوم ( يا ناس بدرينو وود عيسي تموتوا مغس) توجد ترجمة السبت 24 ديسمبر 2011 - 18:52 | |
| | |
|